Duurzameprinters.com in het kort!

Waar wij voor staan:

Het milieu minder belasten

Bij iedere fase van de productcyclus gaan we na in hoeverre het milieu wordt belast. Daarbij houden we rekening met alle betrokken partijen: de Ricoh Group, leveranciers, klanten en recyclingbedrijven. Ook stimuleren we de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologie en het hergebruik van onze producten, om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken.

duurzame werkplek
treesforall

Onze CO2 output compenseren

Per januari 2020 heeft duurzameprinters.com een samenwerking met Trees for All. Trees for All is de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland en de enige stichting in Nederland met CBF-keurmerk waar compensatie van CO2 mogelijk is via duurzame bosprojecten. Voor elke printer die wij leasen/verkopen, wordt er een boom gepland via het 1-2-tree programma. Lees hier meer over de samenwerking tussen Duurzameprinters.com en Trees for All.

Kwaliteit leveren

Hier vindt u de wettelijke eisen en andere milieu-informatie voor optimaal gebruik van uw product en inzicht in onze betrokkenheid bij het milieu.

Bekijk onze printers

duurzaamheid

Recyclingsysteem: 100% sluitende kringloop

Sinds 2001 komt er geen afval van onze Europese fabrieken op de vuilstort terecht. Dat betekent dat 100% van onze grondstoffen wordt hergebruikt. Verbruiksartikelen zoals tonercartridges krijgen een tweede leven. De GreenLine-apparaten worden gemaakt van afgeschreven apparatuur, waardoor ze gedurende hun volledige levenscyclus 40% minder koolstofuitstoot veroorzaken.

Samenwerkingen aangaan met bedrijven die onze visie delen
We werken samen met onze partners aan een zo laag mogelijk behoefte aan milieuonvriendelijke stoffen voor het productieproces, maximale transportefficiëntie en duurzame marketing. We steunen onze recyclingpartners bij het verbeteren van de kwaliteit van de gerecyclede grondstoffen en proberen het energieverbruik en de kosten van recycling zo laag mogelijk te houden.

Zodra onze producten de markt op gaan, bieden we onze klanten oplossingen om duurzamer te werken, zoals klimaatneutraal printen.

Een printer leasen? Ga voor duurzaam!

Meer dan 115 mensen zijn reeds naar duurzaam printen overgestapt!
Bel ons op 020 – 22 99 630 of vraag hiernaast een offerte aan.

Offerte aanvragen

Binnen een werkdag een offerte op maat

Vragen? We helpen u graag!

Hier kunt u terecht als u vragen heeft over onze printoplossingen of duurzaame printens. We helpen u graag!

Liever direct antwoord? Bel ons op 020 -22 99 630 of gebruik de Live Chat.

De Corridor 12K
3621 ZB Breukelen
T: 020 – 22 99 630
F: 020 -763 08 49
E: sales@duurzameprinters.com

    "Tradin Organic heeft gekozen voor de duurzame printers omdat de adviseurs van Ricoh Business Center en duurzameprinters.com op een flexibele wijze exact aanboden wat wij nodig hadden en hun printers bovendien perfect passen bij onze eigen filosofie, duurzaamheid.”

    Martijn BoerIT manager, Tradin Organic

    “At Sustainalytics, we believe in using sustainable resources in each touchpoint within our organization. Duurzameprinters.com (as part of Ricoh Business Center) was a suitable fit because they provide a broad range of sustainable printers for an affordable price, with easy and loyal communication.”

    Kate FunkeSustainalytics