was successfully added to your cart.

Winkelmand

Terug naar kantoor: corona-editie

Terug naar kantoor: corona-editie

Uiteraard is het nu een lastige tijd voor ons allemaal, en dat ervaart iedereen elke dag. Daarom zal ik daar verder geen woorden aan vuil maken, en meteen ter zake komen: we willen graag weer terug naar kantoor, maar hoe doe je dat op een zo veilig mogelijke manier?

 

Gezond blijven op een gezonde werkplek

Gezond blijven willen we allemaal, en een een gezonde werkplek is daarvoor van vitaal belang. Geef het coronavirus ook minder kans door te proberen zelf wat gezonder te leven en daarmee je weerstand te verhogen. 

 

Hoe verspreidt het coronavirus zich?

Het coronavirus verspreidt zich sowieso op de ons welbekende manieren; onder andere via niezen en hoesten. Besmettingsbronnen waar je misschien minder snel aan denkt zijn deurklinken, kranen en, vooral op kantoor, de printer. Dit zijn dingen waar iedereen met zijn of haar handen aan zit, en veel mensen staan daar niet bij stil. Wie denkt eraan om zijn of haar handen te wassen voor en/of na het gebruik van een printer, of het aanraken van een deurknop? Dat zullen misschien niet veel mensen zijn, maar het coronavirus vindt dat vooral erg fijn. En andere virussen ook.

 

Een gezonde werkplek: handen wassen en social distancing

Het coronavirus kan zich altijd, ook op je gezonde werkplek, verspreiden, maar dit kan je tot een minimum beperken (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemen-en-werken-in-coronatijd/werkgevers-en-ondernemers/corona-op-de-werkvloer). Nies of hoest altijd in je elleboog of in een zakdoekje, en zorg ervoor dat je daarna je handen wast. Houd afstand van anderen, ook van vrienden en collega’s. Social distancing is en blijft de belangrijkste maatregel tegen verspreiding van het coronavirus. Regelmatig en zorgvuldig je handen wassen, zoals eerder genoemd, is ook een hele belangrijke maatregel. En zorg ervoor dat je altijd een schoon, veilig en goed passend mondkapje draagt op plekken waar dat verplicht is (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemen-en-werken-in-coronatijd/werkgevers-en-ondernemers/corona-op-de-werkvloer). 

 

Een gezonde werkplek: printers

Die deurknoppen en kranen kan je vrij eenvoudig schoonmaken met een ontsmettend schoonmaakmiddel. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet besmet wordt met het coronavirus via bijvoorbeeld de printer? Een printer kan je natuurlijk niet zo makkelijk goed schoonmaken, aangezien die vol zit met gevoelige elektronica. De oplossing is een printer met niet alleen een antimicrobieel touchscreen, maar ook met de mogelijkheid tot printen vanaf je mobiele telefoon. Dan hoef je de printer niet eens aan te raken.

 

Mogelijkheden mbt printers

De duurzame printers van Ricoh zijn slimme en multifunctionele printers (MFP’s) (https://www.xerox.nl/nl-nl/kantoor/inzichten/intelligente-multifunctionele-printer). Daardoor zijn ze eenvoudig te bedienen, goed beveiligd, met een interface op maat en ze helpen je zelfs als er een probleem is. Ze kunnen worden uitgerust met een antimicrobiële beschermlaag (https://www.ricoh.com/products/printers-and-copiers/practices-on-accessing-touch-panel) zodat het coronavirus geen kans krijgt. Verder kan je met behulp van de RICOH Smart Device Connector de printer bedienen zonder de printer zelfs maar aan te raken. En dat betekent dat handen wasse voor en na printergebruik verleden tijd is. Dat is pas een printer die thuishoort op een gezonde werkplek!

 

Meer weten? Lees meer over draadloos printen in onze blog

(https://www.duurzameprinters.com/digitalisatiemogelijkheden-voor-bedrijven/), en vraag direct een offerte aan voor het voordelig leasen (https://www.duurzameprinters.com/printer-leasen/) van een duurzame (https://www.duurzameprinters.com/duurzame-printers-2/) en uiteraard veilige printer (https://www.duurzameprinters.com) van duurzameprinters.com

 

Lees meer over onze digitaliseringsdienst
;