was successfully added to your cart.

Winkelmand

Top 6 meest inspirerende bedrijven

By februari 5, 2020Inspiratie
6-inspirerende-bedrijven

Start the year right! 6 bedrijven, van start-ups tot de gevestigde orde, van Nederlands tot Internationaal. Deze 6 bedrijven geven inzichten om te excelleren in de industrie en zo waarde te creëren voor hun stakeholders, met het oog op duurzaamheid!

Wij van duurzameprinters.com kijken altijd naar de industry players. Niet alleen om te leren van manier van hoe zij te werk gaan, maar ook op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in deze industrieën.

1. Patagonia.

Voor de afgelopen 45 jaar is Patagonia een voorloper geweest op het gebied van milieuactivisme, duurzame toeleveringsketens en de belangen van natuur. Zo bestaat hun kledinglijn voor 69% uit gerecyclede materialen. Door de tijdlijn van de Parijs Klimaat Overeenkomst met 25 jaar te verslaan, is het klimaat doel van Patagonia op zijn zachts gezegd ambitieus, vooral gezien de omvang van het bedrijf en de schaal van activiteiten. Zo willen ze voor 2025 hun ecologische voetafdruk op nul stabiliseren, terwijl het bedrijf blijft groeien. Dit gaan ze doen door:

  • Het verkrijgen van data over hun materiaal creatie en levering van producten
  • Met deze data ervoor zorgen dat zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van gerecyclede materialen, verlening van levensduur en het verminderen van de broeikas emissies.
  • Overstappen naar duurzame energie. Zo willen ze alle locaties voor 100 procent op duurzame wijze werken.
  • Als laatste willen ze de resterende koolstofemissies vastleggen via regeneratieve biologische landbouw en herbebossingsprojecten.

Wij raken geïnspireerd door deze praktijken, door volledig je missie én visie door je gehele bedrijf te trekken en in elk uitgangspunt te laten zien waar je voor staat. Dit terwijl je succesvol business kunt doen.

2. 3D hubs

Deze start-up is immens gegroeid in de afgelopen 3 jaar. Wat ooit begonnen was als bemiddelingsplatform voor eigenaren van 3D printers en mensen die iets in 3D geprint wilden hebben, is nu gegroeid tot een global leader binnen de industrie, waarin ze al in 80 landen opereren. Wij bij duurzameprinters.com staan volledig achter co-creation en de shared economy. Dus 3D hubs moesten wij zeker vermelden!

3. Sustainer Homes

Dit bedrijf inspireerde ons door de bouwindustrie te verduurzamen. Dit is een actueel topic, door o.a. de stikstofproblematiek van 2019. De vier founders van de start-up geven aan dat bouwen veel beter kan. Zij lopen voorop in duurzaamheid. Zo zijn ze bezig met technische oplossingen voor huizen die niet op gas en elektra aangesloten zijn. Wij geloven dat dit de toekomst is van Nederland.

4. Parkeagle

Ook altijd geïrriteerd als je geen parkeerplek kunt vinden? Ons kantoor is in Amsterdam gelokaliseerd en wij kennen dit probleem. Parkeagle zorgt er via een app voor dat bestuurders direct naar een vrije parkeerplaats in de stad worden gestuurd. Voor nu is deze app alleen nog actief in omstreken van Rotterdam, maar wij kunnen niet wachten tot het naar Amsterdam komt.

5. Het nieuwe vlees(ch): De Vegetarische Slager

Volgens de Nederlanders staat de Vegetarische Slager op nummer 8 van de meest inspirerende organisaties van Nederland. In 2019 hebben zij een pop-up restaurant succesvol neergezet. In plaats van op hun eigen menu kaart te staan, wil de Vegetarische Slager in 2020 bij andere restaurants op de kaart staan. Sinds eind 2019 leveren ze vegetarische hamburgers aan Burger King en langzaamaan zijn ze ook de internationale markt aan het veroveren. Ook op de Horecava 2019 hebben ze een grote stand bemachtigd, wij waren onder de indruk en ze konden daarom niet buiten deze lijst blijven.

6. Philips

Net zoals onze greenline printers geheel gemaakt zijn van recyclede producten, doet Philips hetzelfde. Zo willen ze dit jaar wereldwijd CO2-neutraal zijn. Om dit doel te behalen, hergebruiken ze al hun vervallen apparatuur om nieuwe producten te maken. Daarnaast halen ze 12% van hun omzet uit deze circulaire producten en 64% procent uit groene inkomsten. Hun doel voor 2025? Het leven van 3 miljard mensen te verbeteren.

Bronnen

;