was successfully added to your cart.

Winkelmand

De voordelen van een RICOH MP C3004

By april 26, 2021Printers
Printer Ricoh MP C3004

De duurzame printer voor een groen kantoor

De RICOH MP C3004 is een van de meest geliefde kantoorprinters op de markt. Dat is ook iet gek met een afdruksnelheid van maar liefst 30 pagina’s per minuut, in zwart-wit en kleur. Uiteraard kan deze multifunctionele printer kopiëren, scannen en mits gewenst ook faxen. Bent u op zoek naar een kantoorprinter? Dan is de RICOH MP C3004 het werkpaard waar u naar op zoek bent. 

 

Om u te helpen bij het maken van een keuze in kantoorprinters zetten wij in deze blog de voordelen van de RICOH MP C3004 op een rijtje. Kiezen was nog nooit zo makkelijk!

 

Wie is RICOH

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in beeldapparatuur voor kantoorgebruik, printoplossingen, documentbeheersystemen en IT-diensten. Ricoh Group, met hoofdkantoor in Tokio, is actief in ongeveer 200 landen en regio’s. Ze staan bekend om de kwaliteit van zijn technologie, de uitzonderlijke standaard van zijn klantenservice en duurzaamheidsinitiatieven. 

 

In 1987 heeft RICOH zijn eerste compacte en betaalbare kantoorprinter uitgebracht. Sindsdien is RICOH de voorloper in de transitie van analoog naar digitaal. Omdat kantoren steeds meer digitaal te werk gaan is een RICOH printer de perfecte partner voor uw kantoor. 

 

De specificaties van de MP C3004

De MP C3004 heeft met een 1,33 GHz-processor, 2 GB geheugen en een harde schijf van 250 GB. U kunt optioneel nog een harde schijf van 250 GB toevoegen en extra geheugen met een maximum van 4 GB. PCL- en PDF-printen is de standaard, maar PostScript wordt als optie aangeboden. USB- en Ethernet-connecties zijn inbegrepen en, indien gewenst, biedt de MP C3004 ook draadloze connecties. Daarnaast wordt mobiel afdrukken ondersteund via de Smart Device Connector-app van Ricoh.

 

Smart Operation Bedieningspaneel met internet en apps

Ricoh heeft een standaard Smart Operation Bedieningspaneel met een 10,1” touchscreen met touch-and-swipe-functionaliteit. Gebruikers kunnen hun eigen workflows aanpassen, zoals afdrukken of kopiëren met één druk op de knop of toegang tot internet. Daarnaast kunt u het bedieningspaneel indelen met apps, achtergrond, bedrijfslogo en adviesfuncties om bewuster af te drukken. 

De MP C3004 is een echt werkpaard

Met een ingebouwde motion sensor staat de kantoorprinter klaar wanneer u hem nodig heeft. De printer print de mooiste presentaties, afbeeldingen en brochures tot 35 paginas per minuut en tot 10.000 printopdrachten per maand. Wilt u groter printen? Deze printer biedt ook A3 formaat aan. Profiteer van een breed scala aan scan-to-mogelijkheden om de informatie digitaal te delen met iedereen, overal. U kunt scannen met een snelheid van 80 pagina’s per minuut naar een e-mailadres, map op de computer, externe harde schijf, server, USB stick en SD kaart die standaard aanwezig is op de Ricoh MPC 3004.

 

Verstuur contracten via de fax zonder papier te verspillen of af te vragen of de fax is ontvangen. Bovendien heeft de printer een capaciteit voor maar liefst 4700 papiervellen. Zo weet u zeker dat u de juiste documenten snel mee kunt pakken onderweg naar de volgende vergadering. 

 

Verlaag uw ecologische voetafdruk

Door gebruik te maken van de milieuvriendelijke opties verlaagt u niet alleen uw ecologische voetafdruk, maar ook uw operationele kosten zonder productiviteit op te geven. Deze printer helpt u met het verlagen van uw energieverbruik. Zo kunt u de printer zo instellen dat deze alleen aan staat tijdens de kantooruren. Daarnaast maakt de RICOH MP C3004 gebruik van een slaapstand, waar hij met behulp van een innovatieve bewegingssensor, binnen een seconde uit ontwaakt als u in de buurt komt. Tegen de tijd dat u uw scan-, fax- of kopieeropdracht heeft ingevoerd, is de MP C3004 klaar voor gebruik!

 

Ook kunt u uw papierverbruik halveren door standaard dubbelzijdig af te drukken. Ook heeft u de optie om te kiezen voor de G-versie. De Ricoh MPC 3004-G is een duurzame rebuild G-line systeem, hierbij staat circulair materiaalgebruik centraal om op die manier kostbare grondstoffen te besparen. Bovendien voldoet de MP C3004 aan de EPEAT® Gold-criteria * en ENERGY STAR®-certificeringen en biedt een uitzonderlijk elektriciteitsverbruik (TEC) vanaf 1,2 kWh. 

 

Nietjesloze afwerking

De RICOH MP C3004 biedt een nietloze finisher voor 1.000 vellen. Kortom, het is een metalen krimpproces waarbij maximaal 5 vellen papier aan elkaar worden gebonden. Heeft u meer vellen? De finisher niet automatisch voor zes of meer vellen. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen uit een breed scala aan andere beschikbare finishers. 

 

Print en scan nog sneller

De MP C3004 geeft direct toegang tot 3.000 veelgebruikte documenten die rechtstreeks op het apparaat zijn opgeslagen. Of u kunt uw mobiele telefoon of de web-enabled Flex Integrated Cloud service om informatie te verzamelen zonder servers, systeemintegratie, software-updates of kosten. Dubbelzijdig scannen van documenten kan met een snelheid van 180 ipm met de Single Pass voor 220 vellen. Er bevinden zich twee scanners in de printer. Een voor het scannen van de voorkant en een voor het scannen van de achterkant van het document, dus een dubbelzijdig (duplex) document wordt in één keer door de printer gescand.

 

Verzekerd van veilig printen

De RICOH MP C3004 biedt uw kantoor veiligheid. Zo heeft u de mogelijkheid om kopiëren veilig en vertrouwelijk te maken met gebruikersauthenticatie en de mogelijkheid om limieten in te stellen voor het afdrukken door de gebruiker. Ook is er de mogelijkheid watermerken, gecodeerde bescherming en het overschrijven van gegevens op de harde schijf toe te voegen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat de printer onjuist gebruikt wordt. 

 

Is een RICOH MP C3004 niet heel duur?

Bij het kiezen van de juiste printer is het van groot belang om inzicht te hebben in de kosten. Een handige vuistregel is dat goedkopere printers vaak werken met duurdere toners. Daarnaast is het belangrijk om in kaart te brengen hoeveel u verwacht te printen. Vaak geldt: hoe groter de printer hoe lager de afdrukprijs. Het is doorgaans voordeliger om te investeren in een duurder apparaat in verband met de kosten van toners bij goedkopere modellen. Want ook hier gaat het gezegde op: goedkoop is duurkoop.

 

De aanschaf van een nieuwe printer is vaak geen grote uitgave, maar de (vaak verborgen) bijkomende kosten kunnen het totaalplaatje nogal hoog laten uitvallen. Denk bijvoorbeeld aan voorrij-, onderhoud-, installatie-, leverings- en reparatiekosten. Dit zijn de kosten waar u aanvankelijk geen rekening mee heeft gehouden. Al met al zijn er enorm veel kosten waar u zich liever niet mee bezighoudt. De oplossing? Een printer leasen! op deze manier is goedkoper, duurzamer en weet u precies waar u aan toe bent.

 

Wilt u uw ecologische voetafdruk nog verder verlagen?

Kies voor duurzaam printen

Duurzameprinters.com heeft een hoogwaardig recycle traject opgezet voor jong gebruikte scan-, en afdrukapparatuur. Zo hoogwaardig dat wij deze  machines het stempel van “zo goed als nieuw” kunnen meegeven en verschoond zijn van alle oude data. Om deze bijna nieuwstaat blijvend te kunnen garanderen leveren wij deze apparatuur inclusief All-in onderhoud rechtstreeks door de fabrikant uitgevoerd. Want wij van Duurzameprinters.com hebben het streven om onze planeet zo veel als mogelijk centraal te zetten, zonder dat de kwaliteit daarop inboet! Een printer leasen: waarom wachten als het kan?

 

Lees meer over de printer

 

;